Туристическият сектор в Дубай преживява истински възход през последните няколко години, пишат от men.bg

Дали ще посетите някой тематичен парк, търговски център, в който може да карате ски или просто ще отседнете в някой от най-луксозните хотели в по света - изживяването гарантирано е уникално.

Сега там се подготвя нова атракция - известният небостъргач Бурж Дубай ще има наблюдателна площадка на 124-тия етаж. Разбира се, 160 етажната сграда първо трябва да бъде завършена, което няма да се случи преди началото на декември.

Междувременно в сградата предстои да отвори врати първи в света Армани хотел, който ще се помещава на първите 37 етажа.

Нека разкажем малко повече от наблюдателната площадка.

Небостъргачът Sears Willis Tower в Чикаго също има площадка за наблюдения, която обаче е разложена на 103-тия етаж. Освен още по-високата площадка, изненада на Бурж Дубай са най-високите и бързи асансьори в света.

Те ще се движат със скорост от 10 метра в секунда ицялото изкачването до 124-тия етаж ще отнема около 1 мин. Когато вратите се отворят пред гостите ще се разкрие зала със стъклен под и стени с пълна видимост на 360 градуса. В допълнение на това, посетителите могат да излязат на откритата площадка.

Да отседнеш в Бурж Дубай е доста скъпо, но да се изкачиш до най-високата площадка за наблюдение в света струва само около 15 евро.